22:28
2011-12-01
Ikväll har jag och mamma bakat biscotti (typ som skorpor) och gjort en kola/fudge-grej! Mina biscotti blev SUPERB och asgoda. Smaksatte dom med saffran och chokladbitar och det blev hur bra som helst! :D
. Saffransbiscotti .
100 gram smält smör/margarin
1 gram saffran
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
0,5 tsk salt
150 gram blockchoklad (jag använde ljus choklad)
. Gör så här:
• Sätt ugnen på 175°C.
• Smält smöret och häll sedan i saffran.
• Häll smörblandningen i en bunke och rör ner äggen.
• Finhacka chokladen.
• Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken tillsammans med chokladen.
• Knåda till en deg och forma sedan till fyra längder och lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
• Grädda i cirka 20 minuter.
• Ta ut längderna och skär de i 2 cm tjocka skivor och vänd sedan på skivorna så att de står på högkant.
• Sänk ungetemperaturen till 125°C och ställ in plåten igen. Torka skorporna i mitten av ugnen i 15 minuter.


0 Kommentarer
Trackback